Украјински војници пуцали на бирачка мјеста

GS
Foto: Telegram/Reuters

Украјински војници пуцали су данас на бирачка мјеста у Каховки и Бриљовки, у области Херсон, саопштила је регионална изборна комисија на Телеграм каналу.

"У Каховки није било жртава. У Бриљовки има повријеђених и њима се пружа помоћ. Захваљујући координисаним акцијама бирачких одбора, бирачи су евакуисани из зграда", наводи се у саопштењу, преноси РИА.

Поред тога, у Скадовску у Херсонској области импровизована експлозивна направа постављена у канту за смеће у близини бирачког мјеста, а у експлозији нема повријеђених.

У новим регионима Русије, Доњецкој и Луганској Народној Републици, Херсонској и Запорошкој области, први пут се гласа на предсједничким изборима, подсјећа руска агенција.

У област Херсона стигло је десет страних посматрача из Алжира, Боцване, Њемачке, Замбије, Индонезије, Мексика, САД, Француске и Јужне Африке.

Бирачка мјеста су отворена широм земље а гласање за предсједничке изборе у Русији трајаће до 17. марта. 

За мјесто шефа државе боре се четири кандидата - Леонид Слуцки, Николај Харитонов, Владислав Даванков и Владимир Путин.

Херсонска област је постала дио Русије након референдума у ​​септембру 2022. године. 

Украјина страна не признаје њен легитимитет и наставља да гранатира регион. Русија сада контролише 75 одсто региона, а десну обалу Дњепра, укључујући и град Херсон, држе украјинске трупе, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана