Украјински посланик пријавио боловање па отишао на Малдиве, Зеленски бијесан

Агенције
Украјински посланик пријавио боловање па отишао на Малдиве, Зеленски бијесан

КИЈЕВ - Украјинске власти истражују да ли члан парламента ове земље прекршио закон када је отишао на породични одмор на Малдиве. Званичницима је забрањено путовање у иностранство на одмор, док је мушкарцима у доби за регрутовање потребно посебно допуштење за напуштање земље.

Државна канцеларија за истраге (СБИ) и Служба безбједности отвориле су кривични поступак како би процијенила да ли је Јуриј Аристов властима дао лажне податке, ако ако буде проглашен кривим могао би добити три године затвора, кажу истражиоци.

СБИ је рекао да је почетна истрага открила да је Аристов био на приватном отоку Итхафуши на Малдивима средином јула са супругом и дјецом, када је био пријављен као на боловању.

У иностранству је боравио од 5. јуна до 22. јула, а прво је отпутовао на тродневни пословни пут у Пољску. На Малдивима су га први примијетили украјински медији.

Украјински предсједник Володимир Зеленски упозорио је јавне службенике у говору у уторак да би свака издаја интереса земље изазвала "бијес".

-Када стално видите и осјећате моралну снагу коју су за Украјину стекли наши ратници, наш народ, који чини све могуће и немогуће за побједу и очување слободе, било какву унутрашњу издају, било какву плажу или било какво лично богаћење умјесто интереса Украјине изазива у најмању руку бијес - рекао је.

Аристов је поднио оставку о којој ће се расправљати на сљедећој сједници парламента, рекао је предсједник парламента Руслан Стефанчук.

Неколико високих украјинских званичника поднијело је оставке раније ове године након што је Зеленски започео претрес особља у својој влади. Њихови су одласци услиједили када је Украјина покренула широку акцију борбе против корупције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана