Украјински дронови гађали руску рафинерију Росњефт

Танјуг
Украјински дронови гађали руску рафинерију Росњефт

КИЈЕВ - Украјинске беспилотне летјелице гађале су нафтну рафинерију која се налази у власништву Росњефта на југу Русије, саопштио је украјински извор, преноси Ројтерс.

Послије напада избио је пожар током ноћи у извозно оријентисаним јединицама у граду Туапсе, у југозападном дијелу Краснодарске покрајине, али су локални руски званичници рано јутрос саопштили да је ватра угашена.

"Вакумска јединица је била у пламену. Према прелиминарним информацијама, нема жртава, нити повријеђених", рекао је начелник округа Туапсе Сергеј Бојко на Телеграму.

Од највећег руског произвођача нафте није било реаговања .

Рафинерију је, према ријечима украјинског извора, дроновима погодила безбједносна служба СБУ, која ће , како извор додаје, наставити да гађа објекте који обезбјеђују гориво за руске војнике.

"СБУ удара дубоко у Руску Федерацију и наставља нападе на објекте који нису само важни за руску привреду, већ и на оне који обезбјеђују гориво за непријатељске трупе", рекао је украјински извор Ројтерсу.

Незванични Телеграм канали пренијели су слике пожара, потврдивши да су за напад на рафинерију одговорни дронови.

Годишњи капацитет погођене фабрике је 12 милиона тона (240.000 барела дневно), а у њој се производе нафта, мазут, вакум бензин и дизел са високим садржајем сумпора.

Њене залихе углавном се користе за снабдјевање Турске, Кине, Малезије и Сингапура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана