Украјинске снаге: Погодили смо инфраструктуру у бродоградилишту у Керчу на Криму

Танјуг
Украјинске снаге: Погодили смо инфраструктуру у бродоградилишту у Керчу на Криму

КИЈЕВ - Украјинске оружане снаге саопштиле су да су данас погодиле поморску и лучку инфраструктуру у бродоградилишту у лучком граду Керчу на Криму.

Шеф администрације Крима Сергеј Аксјонов је рекао да су дијелови оборене ракете погодили док за поправку бродова и да није било жртава, пренио је Ројтерс.

-Увече 4. новембра Оружане снаге Украјине извеле су успјешне ударе на поморску и лучку инфраструктуру фабрике "Залив" у привремено окупираном граду Керчу - навело је Одјељење за стратешке комуникације Оружаних снага Украјине на апликацији  Телеграм, не износећи друге детаље.

Командант украјинског ваздухопловства Микола Олешчук написао је на Телеграму да се нада да ће још један брод завршити као брод "Москва", који је потопљен 14. априла 2022. године.

Олешчук је навео да су крстареће ракете погодиле инфраструктуру у Заливу, који се сада зове Б.Е. Бутома, гдје је стациониран један од најмодернијих бродова руске морнарице.

Он је додао да чека званичну потврду резултата.

Аксјонов је, међутим, рекао да су системи противваздушне одбране дјеловали у бродоградилишту у Керчу.

-Фрагменти оборених пројектила пали су на територију једног од сувих докова (докова где се поправљају бродови) - навео је Аксјонов на Телеграму.

Према његовим ријечима, није било жртава.

Ројтерс није успио да провјери ни руске, нити украјинске наводе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана