Украјинске снаге имају све мање оружја и муниције

Срна
Украјинске снаге имају све мање оружја и муниције

БИЈЕЛЈИНА, 14. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Амерички специјализовани лист “Милитари воч” наводи да је недостатак граната на фронту довео елитну 47. механизовану бригаду Оружаних снага Украјине на ивицу потпуног пораза.

”Недостатак муниције тјера украјинске војнике да бирају између живота и смрти и подрива борбену способност Кијева и његове армије” - извјештава лист.

Како преносе информативни портали, лидер Чеченије Рамзан Кадиров процјењује да би специјална операција у Украјини могла бити завршена у наредних шест мјесеци.

“Мислим да крај рата треба очекивати на прољеће, најкасније - у јуну или јулу. Све могућности Украјине су већ исцрпљене. Она нема довољно људских ресурса и новца, а има и проблеме са оружјем” - наводи Кадиров.

Како преное “Факти”, Кадиров тврди да би специјална операција,

да он командује,

била завршена у року од три мјесеца.

“Заузимање Кијева било би лакше од Мариупоља, али

руска војска има задатак да сачува градове и да преговара са онима који желе да се предају” - објашњава Кадиров.

Бивши обавјештајац америчке војске и бивши инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер истиче да је руска војска стекла непроцјењиво искуство у овом рату.

“И Украјинци би могли да имају слично искуство да нису масовно изгинули. Сада се у редовима Оружаних снага боре људи који немају потребну војну обуку. Немају ни неопходну опрему, нити знају да користе ратну технику” - истиче Ритер.

Он указује на чињеницу да Русија има систем који обучава десетине хиљада бораца и претвара добровољце у професионалне војнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана