Украјинска криминална група разбијена у Француској

Танјуг
Foto: Илустрација

ПАРИЗ - Украјинска криминална група разбијена је у Француској а њена три члана ухапшена су недалеко од Кана, пренијели су данас француски медији.

Шеф ове мафијашке мреже познате као “Заљутински”, налази се у Француској од 2022. године, пренио је Фигаро. 

У току је истрага о крађама и другим активностима ове криминалне организације.

Како наводи француски лист, када је избио рат у Украјини, на Азурној обали је успостављена читава украјинска криминална мафијашка мрежа. 

Након што је извршила неколико изнуда, покушаја убистава, крађа и провала у Харковској области, ова ћелија криминалне организације под називом “Заљутински” стигла је до Француске, где је њен вођа боравио од 2022. године.

Одјељење за истраге кијевске националне полиције упозорило је на то полицију Марсеја. Веза између ове мреже и низа провала и крађа возила недалеко од места Грас брзо је успостављена па су три припадника Заљутинског ухапшена прије неколико дана недалеко од Кана, рекао је извор из жандармерије, преноси данас Фигаро.

“Ова операција, спроведена уз подршку агенције за полицијску сарадњу Европске уније ЕУРОПОЛ, у сарадњи са украјинским правосудним и полицијским властима, омогућила је јачање француско-украјинске сарадње”, наводи се у саопштењу француске полиције.

Ухапшена су двојица осумњичених украјинске националности и један осумњичени руске националности.

Заплијењено је скоро 16.000 евра, као и “софистицирана” опрема, као што су скенери фреквенција и двогледи за ноћно гледање. 

Хапшење  осумњичених, међу којима је и наводни вођа криминалне групе, омогућило је покретање истовремених операција у Украјини против више чланова ове мафијашке организације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана