Украјинци тврде: Русија жели да оконча рат до 2026. године

Танјуг
Украјинци тврде: Русија жели да оконча рат до 2026. године

КИЈЕВ - Начелник Главне обавјештајне управе Министарства одбране Украјине Кирило Буданов оцијенио је данас да би Русија желела да оконча рат који је покренут против Украјине до краја 2025. или почетком 2026. године.

"Штавише, Москва се нада да ће то употпунити својом побједом", рекао је Буданов на 20. међународној годишњој конференцији лидера која је одржана у Кијеву. 

Према његовим ријечима, за Кремљ је кључан прелаз 2025. – почетак 2026. године, преноси Униан.

"Они желе све ово да окончају, јер према сопственим прорачунима, Руска Федерација, ако не изађу из овог рата као условни побједници, испашће из далеке, да кажемо, будућности, која се може израчунати – ово је хоризонт од 30 година, да Русија буде суперсила, чему они теже", објаснио је он.

У Русији очекују да ће у љето 2025. почети да се суочавају са проблемима, укључујући финансијско-економске и друштвено-политичке фактори.

"Они предвиђају да ће око љета 2025. негативан утицај на привреду почети да буде веома примјетан за њихову земљу. Узгред, многи процеси су повезани са тим, које сада покушавају да убрзају у својој држави да у овом периоду дођу до максималног могућег исхода, како би жељели", рекао је Буданов.

Према његовим ријечима, Москва ће већ у љето 2025. бити суочена са дилемом – да објави нову мобилизацију или да смањи интензитет непријатељстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана