Украјинци од САД траже ПВО систем THAAD и авионе Ф-18

ГС/Агенције
Украјинци од САД траже ПВО систем THAAD и авионе Ф-18

МОСКВА, КИЈЕВ -Рат у Украјини траје 652. дана. Настављене су борбе на више дијелова фронта - жестоко је на купјанском, доњецком, запорошком и херсонском правцу. Републиканци у америчком Сенату блокирали су гласање о закону о помоћи Украјини и Израелу, а Кијев је од Вашингтона за то вријеме тражио систем THAAD и авионе Ф-18.

Кијев: У руском нападу дроновима погођена лучка инфраструктура на Дунаву

Један возач је страдао, а зграда за складиштење и камиони су оштећени у руском нападу дроновима на луку на Дунаву, саопштио је гувернер Одеске области.

Републиканци у Сенату САД блокирали гласање о помоћи Украјини и Израелу

Републиканци у америчком Сенату блокирали су гласање о закону о помоћи Украјини и Израелу, након што демократе нису изашле у сусрет њиховим захтјевима у вези са јачањем безбједности јужне границе САД.

Украјинци од САД траже ПВО систем THAAD и авионе Ф-18

Најновија листа Украјине у којој потражује америчко оружје за које сматра да је потребно за борбу против руске војске укључује софистициране системе противваздушне одбране, борбене авионе Ф-18 “Хорнет”, дронове, хеликоптере “апачи” и “црног јастреба”.

Званичници украјинског Министарства одбране представили су овај “списак наоружања за потребе одбрамбених снага Украјине” током затворене сједнице у Вашингтону којој су присуствовали владини званичници и руководиоци одбрамбене индустрије.

Свеобухватна листа укључивала је оружје које Украјина већ има на залихама попут тенкова “Абрамс” и артиљерије од 155 милиметара, као и авионе Ф-16, дронове.

На листи има неколико изненађења, попут транспортних млазњака Ц-17 “Глоубмастер” које производи “Боинг” и

Ц-130 “Суперхеркулес” произвођача “Локид Мартин”.

Документи показују да Украјина такође тражи борбене авионе Ф-18 “Хорнет”, три типа дронова компаније “Џенерал атомикс” укључујући МК-9Б “Ски Гардијан” и систем THAAD.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана