​​​​​​​Борел започео дводневну посјету Украјини

ГС/Агенције
​​​​​​​Борел започео дводневну посјету Украјини

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини траје 713 дана. Руске снаге ПВО обориле су током ноћи седам украјинских дронова изнад Белгородске области, саопштила је данас прес-служба Министарства одбране Русије.

 

Борел започео дводневну посјету Украјини

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Јозеп Борел боравиће данас и сутра у Украјини, гдје ће се састати са предсједником Володимиром Зеленским, премијером Денисом Шмихалом, министром спољних послова Дмитром Кулебом и министром одбране Рустемом Умеровим.

Како је саопштила прес служба Европске уније, а обратиће се и посланицима у Врховној ради.

Борел ће посјетити Савјетодавну мисију ЕУ за реформу сектора цивилне сигурности у Украјини (ЕУАМ Украјине).

Специјални савјетник високог европског званичника Заки Лаиди објавио је на платформи Икс (Твитер) своју фотографију на перону жељезничке станице у Кијеву, преноси УНИАН и подсјећа да је Борел 22. јануара најавио да у фебруару планира да посјети Украјину.

Високи представник ЕУ је више пута изјављивао да се мора дјеловати више и брже на пружању војне и финансијске помоћи Украјини изразивши наду да ће Европска унија успјети да постигне договор о оснивању Европског фонда за мир вриједног пет милијарди евра како би се финансирао Фонд за подршку Украјини.

Бајден ће ставити вето на републикански закон који предвиђа помоћ само Израелу

Администрација предсједника САД Џозефа Бајдена саопштила је да ће он ставити вето на приједлог републиканаца у Представничком дому којим би била обезбијеђена помоћ искључиво Израелу.

МО: Русија оборила седам украјинских дронова изнад Белгородске области

Руске снаге ПВО обориле су током ноћи седам украјинских дронова изнад Белгородске области, саопштила је данас прес-служба Министарства одбране Русије.

-Ноћас је заустављен покушај кијевског режима да изврши терористички напад помоћу седам беспилотних летјелица типа авиона на циљеве на територији Руске Федерације - навело је руско министарство, преноси РИА Новости.

Гувернер Белгорода Вјачеслав Гладков саопштио је да је пао украјински дрон у граду Губкин.

Није било повријеђених, а причињена је материјална штета на четири приватне куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана