Русија: Спори, али константни руски напредак у Авдејевци

ГС/Агенције
Русија: Спори, али константни руски напредак у Авдејевци

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини ушао је у 671. дан.Руска противваздушна одбрана оборила је током ноћи два украјинска дрона изнад Белгородске и Ростовске области, саопштило је Министарство одбране Русије. Русија је током ноћи у неколико таласа лансирала укупно 46 јуришних дронова на Украјину, саопштиле су данас украјинске ваздухопловне снаге.

Русија:Спори, али константни руски напредак у Авдејевци

Заузимање Маринке још више ће појачати руски удар на украјинске снаге у Авдејевки, у чијим дијеловима већ одавно трају борбе, наводе војни коментатори у Москви и Кијеву.

Руски официри извјештавају о интензивирању напада Оружаних снага Русије како на прилазима Авдејевки, тако и у самом граду.

Руске трупе су наставиле јуришне операције у југоисточном дијелу градића из индустријске зоне и у рејону коксаре са сјевероистока.

Телевизија "Фронт" преноси да Украјинци још држе линију, а интензивне борбе се воде у јужним предграђима у приватном сектору.

Према незваничним подацима канала "Телеграм", позадинске јединице Оружаних снага Украјине већ се удаљавају од Авдејевке. Ове изјаве, како напомињу аутори, још нису потврђене нити оповргнуте.

Украјинске власти у Авдејевки саопштиле су да су Оружане снаге Русије започеле трећи талас напада, уз активну употребу оклопних возила, упркос и даље лошим временским условима.

Командант украјинскх снага генерал Валериј Залужни изјавио је прије неколико дана да би Авдејевка могла пасти у руске руке за два мјесеца, ако се ништа не промијени на фронту, а руски извори помињу краће рокове.

Руска ПВО оборила два украјинска дрона изнад Белгородске и Ростовске области

Руска противваздушна одбрана оборила је током ноћи два украјинска дрона изнад Белгородске и Ростовске области, саопштило је Министарство одбране Русије.

-Протекле ноћи заустављени су покушаји кијевског режима да изведе терористички напад помоћу беспилотних летјелица на циљеве на територији Руске Федерације - навело је министарство. Украјинске снаге готово свакодневно покушавају да нападну дроновима циљеве у пограничним и централним регионима Русије, пренијела је агенција РИА Новости.

Кијев: Русија током ноћи лансирала 46 дронова на Украјину, 32 оборена

Русија је током ноћи у неколико таласа лансирала укупно 46 јуришних дронова на Украјину, саопштиле су данас украјинске ваздухопловне снаге.

Према саопштењу, противваздушни системи оборили су 32 дрона, преноси Ројтерс.

Већина беспилотних летјелица које нису оборене циљале су области под ратним дејствима на истоку и западу Украјине, посебно у области Херсон, саопштиле су украјинске ваздухопловне снаге на Телеграму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана