Најжешће борбе у правцу Марјинке

ГС/Агенцие
Најжешће борбе у правцу Марјинке

МОСКВА, КИЈЕВ -Рат у Украјини траје 610 дана. Руске снаге нападају на готово свим деловима фронта, а у протекла 24 сата најжешће борбе су вођене у правцу Марјинке.

Генералштаб Украјине: Руси нападају, најжешће борбе у правцу Марјинке

Руске снаге нападају на готово свим дијеловима фронта, а у протекла 24 сата најжешће борбе су вођене у правцу Марјинке, гдје су украјинске трупе одбиле више од 20 напада, саопштио је јутрос Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Украјинске снаге одбиле су руске нападе у правцу Купјанска и настављају офанзивне операције јужно од Бахмута, преноси агенција Униан.

Руске трупе не одустају од покушаја да опколе Авдејевку, али украјински војници чврсто држе одбрану, наведено је у саопштењу.

Додаје се да су руски напади одбијени и у правцу Запорожја, а да украјинске одбрамбене снаге настављају офанзивну операцију у правцу Мелитопоља.

Зеленски: Руски дронови највјероватније су гађали нуклеарку Хмељницки

Украјински предсједник Володимир Зеленски рекао је да је у нападу руских дронова данас у региону Хмељницки, вјероватно циљано подручје истоимене нуклеарне електране.

-Највјероватније је да је мета ових напада нуклеарна електрана Хмељницки. Ударни талас од експлозије затресао је прозоре, укључујући и просторе нуклеарне електране - рекао је Зеленски, преноси Ројтерс.

Према његовим ријечима, сваки руски напад, посебно онај који се усуђује да гађа нуклеарну електрану и друге кључне објекте, представља доказ да је притисак на Русију недовољан.

Снажне експлозије близу подручја нуклеарне електране Хмељницки оштетиле су прозоре, али нису утицале на рад електране или на њено напајање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана