Руски ПВО систем ноћас уништио 28 украјинских дронова

ГС/Агенције
Руски ПВО систем ноћас уништио 28 украјинских дронова

МОСКВА, КИЈЕВ -Рат у Украјини траје 602 дана. Систем ПВО пресрео је ноћас 28 украјинских дронова, саопштило је руско Министарство одбране.

Руски ПВО систем ноћас уништио 28 украјинских дронова

Систем ПВО пресрео је ноћас 28 украјинских дронова, саопштило је руско Министарство одбране.

Дронови су оборени изнад Белгородске и Курске области и Црног мора, преноси Интерфакс Украјина.

Градске власти: Двије особе погинуле у руском нападу на Запорожје

Двије особе су погинуле, четири су повријеђене, а још три се воде као нестале у ноћашњем руском ракетном нападу на Запорожје, изјавио је представник градских власти Анатолиј Куртев.

-Станови у два улаза зграде су дјелимично уништени - написао је он на свом Телеграм каналу.

Према његовим ријечима, наставља се операција трагања и спасавања, преноси Интерфакс Украјина.

Претходно је начелник обласне управе Јуриј Малашко рекао да је погођена вишеспратница у централном дијелу града.

Мишел: Украјина ће бити једина тема слљедећег састанка Европског савјета

Украјина ће бити једина тема разговора на нивоу шефова држава и влада током сљедећег састанка Европског савјета, пошто заштита интереса и вриједности саме Европске уније зависи од наставка солидне помоћи наша земља, изјавио је предсједник Европског савјета Шарл Мишел.

Он је то рекао синоћ на конференцији за новинаре послије виртуелног самита ЕУ у Бриселу, посвећеног ситуацији на Блиском истоку и координацији напора након напада Хамаса на Израел.

Мишел је нагласио да Европска унија треба да настави да пружа хуманитарну помоћ Палестинцима и сусједним земљама које прихватају избјеглице, али је истовремено истакао да је суштински важно да ЕУ остане непоколебљива у подршци Украјини у њеном отпору руској агресији.

-Желим да истакнем да заиста вјерујем да је наша дужност и одговорност да останемо одлучни и наставимо да подржавамо Украјину колико год је потребно. Остаћемо мобилисани у том смислу. Украјина ће бити једина тачка дневног реда сљедећег Европског савјета - рекао је Мишел, преноси Укринформ.

Он је најавио и да ће сљедећег понедјељка бити одржана сједница Савјета министара Европске уније за спољне послове, који ће ићи даље у анализи радњи које ЕУ треба да предузме како би поуздано заштитила сопствене интересе и вриједности.

-Без сумње, постоји бар једна земља која има користи од озбиљне ескалације насиља у региону Блиског истока, а то је Русија - тврди Мишел.

-Руска Федерација ће покушати, и то је већ почела да чини, да искористи ову ситуацију за подстицање наратива против Европске уније, против наших партнера, промовисаће наратив да постоје људи који желе да бране мултилатерализам, а на истовремено демонстрирати двоструке стандарде -рекао је Мишел и позвао европске званичнике да не упадну у ову замку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана