​​​​​​​Русија: Украјина гранатирала Риљск касетном муницијом

ГС/Агенције
​​​​​​​Русија: Украјина гранатирала Риљск касетном муницијом

МОСКВА; КИЈЕВ -Рат у Украјини ушао је у 588. дан. Губернатор Курске области Роман Старовојт тврди да је Украјина током ноћи, гранатирала град Риљск касетном муницијом, док је Кијев саопштио да је украјинска ПВО оборила током ноћи 24 од 29 руских дронова изнад изнад јужне Одеске и Николајевске области.

Шојгу у здруженом генералштабу разговарао о обуци добровољаца и резервиста

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу одржао је данас састанак здруженог штаба оружаних снага, гдје је са војним командантима разговарао о обуци добровољаца и резервиста и попуњавању резервних јединица, саопштило је Министарство одбране.

Шојгу је саслушао извјештај команданата борбених група о тренутној ситуацији на ратишту и плановима за даље дјеловање, наводи се у саопштењу министарства, преноси РИА Новости.

Руски министар одбране је истакао да су за све групе руских оружаних снага, које дјелују у зони Сјеверног војног округа, формирани резервни пукови који се стално попуњавају.

Према његовим ријечима, сви војни инструктори у јединицама оружаних снага Русије имају борбено искуство, а има и оних који су се након рањавања вратили у службу, пренио је Ројтерс.

Руски министар одбране је посебно истакао улогу припадница санитетске службе руске војске и додијелио им ручне часовнике у знак захвалности за њихово

Украјина: Русија извела нове нападе дроновима широм Украјине, погинуле двије особе

Руске снаге су током протекле ноћи извеле нове нападе дроновима на Херсонску област, у којима су погинуле двије особе, саопштили су украјински званичници.

Гувернер Херсонске области, Олександр Прокудин, потврдио је да су у русим нападима погинули мушкарац и жена, као и да је један мушкарац рањен. Украјинска војска је саопштила да је противваздушна одбрана оборила између 24 и 29 дронова лансираних у нападима на регионе Одеса и Николајев на југу Украјине, као и на регион Кировоград у централној Украјини, преноси Ројтерс.

У саопштењу се наводи да је Русија наставила своје ударе на југ Украјине, гдје се налазе украјинске црноморске и ријечне луке, али нису објављени детаљи о најновијем таласу руских напада на лучку инфраструктуру.

У јутарњем гранатирању града Никопоља у централној Украјини рањена је једна 64-годишња жена, а оштећено је 10 зграда, далеководи и гасовод, изјавио је гувернер Дњепропетровског региона Сергеј Лисак.

Украјинске власти су саопштиле да је у региону Кировограда погођен неутврђени број инфраструктурних објеката, након чега је избио пожар који је убрзо локализован. Нема информација о настрадалима у нападу на Кировоград, пренео је раније Ројтерс.

 

чешће у обуци добровољаца и војника под уговором и за пружање медицинске помоћи у борбеним условима.

Украјина: ПВО оборила 24 од 29 руских дронова

КИЈЕВ - Украјинска противваздушна одбрана оборила је током ноћи 24 од 29 руских дронова лансираних у нападима на њену територију, саопштио је данас украјински генералштаб.

Ваздухопловство Украјине саопштило је да су дронови уништени изнад Одеске и Николајевске области, на југу земље, као и централне области Кировограда, преноси Ројтерс.

-Непријатељ наставља своје покушаје да уништи луку и другу инфраструктуру на југу, терорише и централне регионе”, саопштила је јужна команда војске Украјине. Саопштено је да је у региону Кировограда погођен неутврђени инфраструктурни објекат и да је пожар локализован и да нема информација о настрадалима, преноси Ројтерс.

Русија:Украјина гранатирала Риљск касетном муницијом, једна жена рањена

Украјина је гранатирала град Риљск касетном муницијом, и том приликом једна жена је рањена, саопштио је гувернер Курске области Роман Старовојт.

-Погранични град Риљск гранатиран је касетном муницијом из Украјине. Једна жена је задобила умјерене ране од гелера, пребачена је у Централну окружну болницу у Риљску, добија неопходну медицинску његу - написао је Старовојт на Телеграму, преноси агенција РИА Новости.

Према ријечима начелника руског региона, специјализоване службе раде на лицу мјеста, а тамо су пронађена неексплодирана убојна средства.

Поред тога, у нападу су оштећене куће, помоћне зграде и возила у различитим дијеловима града, наводи руска агенција.

Билд: Њемачка не планира да у скорије вриjеме пошаље ракете "таурус" Украјини

Њемачка влада не планира да у скорије вријеме испоручи крстареће ракете "таурус" Украјини, објавио је "Билд", позивајући се на изворе из немачке и украјинске владе.

Њемачка није званично одбила да пошаље ракете Украјини, али је интерно јасно ставила до знања да се ракете тренутно неће слати, наводе саговорници листа.

Канцелар Олаф Шолц наводно такође сматра да је испорука "тауруса" мало вјероватна, а њемачки званичници су забринути због тога што би ракете потенцијално могле да погоде Керчки мост.

Украјинске власти већ мјесецима захтијевају да ракете што прије буду послате њиховој војсци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана