Начелник Одесе: Руске ракете уништиле 120 тона пољопривредних производа

ГС/Агенције

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини ушао је у 513. дан. Руске ракете погодиле су терминале за жито једног пољопривредног предузећа у јужној украјинској регији Одеса, саопштио је регионални гувернер Олег Кипер.Оружане снаге Украјине јутрос су три пута за само 25 минута гранатирале град Доњецк, административни центар самопроглашене Доњецке Народне Републике ДНР, саопштиле су проруске власти.

Савет безбједности УН данас о Украјини и руском напуштању споразума о житу

Савет безбједности Уједињених нација данас ће се састати како би се разговарало о ситуацији у Украјини.

Поред тога, тема сједнице биће и хуманитарне посљедице руског одбијања да продужи споразум о житу, саопштено је на Твитер налогу британске мисије у Уједињеним нацијама.

Сједница би требало да почне у 10 часова по локалном времену.

Руске власти су у понедјељак саопштиле да неће продужити споразум о житу јер, како тврде, нису испуњени њихови захтјеви из споразума.

Споразум су првобитно потписали у Истанбулу у јулу 2022. године Турска, Уједињене нације, Русија и Украјина, након чега је неколико пута продужен.

Начелник Одесе: Руске ракете уништиле 120 тона пољопривредних производа

Руске ракете погодиле су терминале за жито једног пољопривредног предузећа у јужној украјинској регији Одеса, при чему су двије особе повријеђене, саопштио је данас регионални гувернер Олег Кипер.

-Нажалост, погођени су терминали за жито једног пољопривредног предузећа у Одеској области. Непријатељ је уништио 100 тона грашка и 20 тона јечма -  саопштио је он данас на Телеграму, преноси Ројтерс.

То је четврта ноћ заредом да Москва изводи ударе на црноморску луку.

Проруске власти: Украјинске трупе гранатирале Доњецк

Оружане снаге Украјине јутрос су три пута за само 25 минута гранатирале град Доњецк, административни центар самопроглашене Доњецке Народне Републике ДНР, саопштиле су проруске власти.

Према извјештају, напади су се десили у 1:40, 1:50 и 02:05 по локалном времену.

Десет пројектила пало је  у градове Кјубишевског и Кировског округа као резултат ових напада, преноси ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана