Украјина произвела прву балистичку ракету

Агенције
Украјина произвела прву балистичку ракету

КИЈЕВ - Украјина је успјешно тестирала прву балистичку ракету домаће производње, изјавио је данас украјински предсједник Володимир Зеленски.

- Шта се још догађа у Украјини? Мислио сам да је можда прерано да о томе говорим, али... Имали смо позитивно тестирање прве украјинске балистичке ракете. Честитам нашој намјенској индустрији, рекао је Зеленски на конференцији за новинаре у оквиру форума "Украјина 2024. Независност".

Он је истакао да не може да открије више детаља о ракети и додао да је морао барем оволико да открије, како би друштво у Украјини знало и цијенило раднике у домаћој намјенској индустрији, који ''раде 24 сата, седам дана у недјељи'', преноси Политико.

Зеленски је навео да је производња домаћег наоружања у успону од како је започео рат Русије и Украјине 2022, али да се, упркос томе, Кијев и даље првенствено ослања на војну помоћ са Запада.

- То је дјелимично зато што немамо довољно новца за финансирање домаће производње у великом обиму, навео је предсједник Украјине.

Западне земље не финансирају директно оружане снаге Украјине, али помажу тако што шаљу наоружање и спроводе обуку војника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана