Украјина нарушила бјелоруску границу: Уложен оштар протест

Srna
Foto: Telegram

Украјински отправник послова у Бјелорусији позван је у Министарство спољних послова гдје му је уручена протестна нота због нарушавања границе украјинским дроновима, саопштено је из бјелоруског министарства.

"Отправник послова Украјине у Бјелорусији позван је данас у Министарство спољних послова. Бјелоруска страна је уложила оштар протест и уручила ноту украјинском дипломати у вези са кршењем границе Бjелорусије групом беспилотних летјелица лансираних са територије Украјине", наводи се у саопштењу.

Из Министарства истичу да је Бјелорусија затражила да се предузму свеобухватне мјере како би се избјегли слични инциденти у будућности који би могли да доведу до даље ескалације ситуације у региону.

Украјински дипломата је упозорен да "у случају понављања оваквих провокација, бјелоруска страна задржава право да предузме узвратне кораке за заштиту своје територије".

"Посебно је истакнуто да би, уколико украјинска дипломатска мисија у Бјелорусији не буде у стању да утиче на спречавање оваквих провокација у будућности, бјелоруска страна могла да доведе у питање неопходност њеног даљег присуства у Минску", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана