Украјина извела највећи напад дроновима

Танјуг
Украјина извела највећи напад дроновима

КИЈЕВ- Украјина је током ноћи извела највећи ратни напад дроновима дугог домета на четири руска војна аеродрома, пренио је данас Ројтерс, позивајући се на неименовани безбједносни извор из Кијева.

Напади су имали за циљ да онемогуће Москву да користи војне авионе за нападе на Украјину рекао је извор, док је председник Украјине Володимир Зеленски поздравио нападе на руске ваздушне базе Вороњеж, Курск, Саваслејк и Борисоглебск.

''Хвала вам на прецизним, благовременим и ефикасним ударима на руске аеродроме.

Украјински дронови раде тачно онако како треба'', рекао је Зеленски у данашњем обраћању војсци. Раније данас руско Министарство одбране саопштило је да су руски ПВО системи у току ноћи оборили четири украјинске тактичке ракете и више од стотину дронова изнад руских области.

"Када је режим у Кијеву покушао да изведе терористички напад помоћу беспилотних летелица и тактичких пројектила 'Тачка-У' против циљева на територији Руске Федерације, дежурни системи противваздушне одбране уништили су четири тактичке ракете и 117 беспилотних летјелица", навело је Министарство у саопштењу.

Министарство је појаснило да је 37 дронова и четири пројектила "Точка-У" оборено изнад Курске области, а исто толико дронова изнад Вороњешке области.

Уништено је 17 беспилотних летелица изнад Белгородске области, 11 изнад Нижњег Новгородског, девет над Волгоградском области, три над Брјанском, два над Орловском и једна изнад Ростовске области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана