Украјина изгубила више од 12.500 војника у Курској области

Курир
Украјина изгубила више од 12.500 војника у Курској области

Руска војска је током претходна два дана борби у Курској области ослободила чак десет насеља, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како се у саопштењу наводи, под контролом Оружаних снага Русије су насеља Апанасовка, Бјахово, Вишњевка, Викторовка, Вњезапно, Гордејевка, Краснооктјабрско, Обуковка, Снагост и Десјати Октјабр.

Руске трупе настављају акције за разбијање непријатељских јединица које су ушле на територију Курске области, потврдили су у руском војном ресору.

Јединице су током претходног дана одбиле два непријатељска напада код насеља Фанасејевка и Снагост и спријечиле офанзиву непријатеља код Олговке.

У тим борбама су Оружане снаге Украјине изгубиле до 20 војника, борбено оклопно возило и аутомобил, прецизирали су Министарству и додали да се један украјински борца предао.

Свеукупно од почетка борби у Курској области Украјина је изгубила више од 12.500 војника, наводи се у саопштењу Министарства.

У борбама током претходног дана Украјина је изгубила више од 300 војника и 24 оклопна возила, укључујући пет тенкова, шест оклопних транспортера и 13 оклопних борбених возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана