Уколико изгуби од Бајдена, Трамп ће се кандидовати 2024?

Танјуг
Уколико изгуби од Бајдена, Трамп ће се кандидовати 2024?

ВАШИНГТОН - Предсједник САД Доналд Трамп би могао да се поново кандидује за предсједника на наредним изборима 2024. године уколико изгуби од Џоа Бајдена, тврде извори блиски републиканцима.

Трампов бивши савјетник Брајан Ланза је рекао за ББЦ Радио 4 да ће Трамп можда ући у трку за изборе кроз четири године.

"Евентуални тијесан пораз би само охрабрио Трампа да се поново кандудује, а републиканци би се вјероватно сложили с тиме. Бајден ће можда добити прилику да води САД кроз пандемију вируса корона, а видјећемо да ли ће бити успјешан у томе или не. Такође, не постоји нико у међу републиканцима ко би изазвао Трампа на страначким изборима", рекао је Ланза.

И угледни лист Бизнис инсајдер је дошао до сличних сазнања - Трамп ће се највјероватније кандидовати опет, уколико изгуби од Бајдена.

"Мислим да ће се Трамп поново кандидовати у случају пораза", цитирао је Бизнис инсајдер неименовани извор из редова републиканаца.

Трамп ће на наредним изборима имати 78 година, па се поставља питање да ли ће републиканци дозволити да се он кандидује опет.

"Нисам неки фан Трампа, али нисам ни против њега. Кад погледате његову механику, он је управо освојио Супербол, МВП и Оскара, макар изгубио трку за предсједника", рекао је још један републиканац за Бизнис инсајдер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана