Ухваћена банда која је крала луксузне аутомобиле, вођа опљачкао Џона Терија

Танјуг
Foto: Илустрација

ЛОНДОН- Криминалац, који је био у затвору због провале у кућу бившег капитена Енглеске Џона Терија, придружио се банди лопова која је крала луксузне аутомобиле широм јужне Енглеске.

Дарен Исто и његови саучесници починили су више од 55 прекршаја који су укључивали крађу Ренџ Ровера и других луксузних аутомобила, као и крађе у златарама, банкама, продавницама и бензинским станицама, пише лондонски Тајмс и додаје да је међу жртвама био и глумац Ричард Грант.

Према писању листа, банда је циљала квартове у северном и западном Лондону, као и Дорсет, Бакингемшир, Сари, Хемпшир и Беркшир.

Исто и још тројица чланова банде признали су кривична дјела која укључују провале, крађу аутомобила и вађење новца из банкомата.

Њихов деветомјесечни талас криминалних акција заустављен је прошлог августа, након велике операције метрополитанске полиције.

Исто и Вилијам Конорс су осуђени на по шест и по година затвора, Ентони Родвел је добио казну затвора од пет година и 10 мјесеци, а Себастијан Гнип казну од три године затвора.

Вриједност робе коју је ова криминална банда украла је већа од 1,2 милиона фунти, док штета на имовини и возилима износи око 1,8 милиона фунти.

Истовремено, губитак зараде власника предузећа који су били приморани да обуставе рад због поправки, достигао је скоро 1,5 милиона фунти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана