Ухапшено око 80 педофила, мeђu њима професори, тренери...

ГС
Ухапшено око 80 педофила, мeђu њима професори, тренери...

У Француској је ове седмице ухапшено 80 мушкараца осумњичених за педофилију, међу којима су и један посланик и двојица школских професора.

Велика акција показала је да педофила има у свим друштвеним слојевима.

Међу ухапшенима су преступници из свих друштвених и професионалних група - два наставника, спортски тренери, возач хитне помоћи и надзорник дома за дјецу са инвалидитетом, преноси Фигаро.

"Хапшења су извршена у 53 француска департмана, укључујући двије прекоморске територије. Хапшења није било само на Корзици", потврдио је полицијски комесар Квентин Беван, координатор ове операције и шеф оперативног центра полицијске јединице Офмин, оформљене ове јесени за борбу против насиља над дјецом, преноси РТС.

Према његовим ријечима, међу ухапшенима су особе старости од 30 до преко 60 година, од локалног изабраног званичника до незапослених, укључујући и високообразоване особе, инжењере, наставнике, спортске тренере и друге.

"У злочину над дјецом не постоји типичан профил криминалца, налазимо све друштвено-професионалне категорије. За ову огромну операцију, у никад виђеном обиму у Француској, полиција је циљала људе који су у редовном контакту са дјецом", рекао је Беван.

Акција таквих размјера до сада "није била виђена" у Француској, рекао је он, преноси Индеx.хр.

"Школски надзорник је прије више деценија већ био осуђен због силовања, а са дјецом је могао радити јер је легално промијенио идентитет", рекао је Беван.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана