Ухапшено неколико осумњичених због напада на џамију у Пакистану

Срна
Foto: Танјуг

ПЕШАВАР- Пакистанска полиција која води истрагу о самоубилачком нападу на џамију у пакистанском граду Пешавару, гдје је погинуло више од стотину људи, саопштила је данас да је ухапшено неколико осумњичених и да не могу да одбаце могућност да је нападач имао помоћ изнутра како би избјегао безбједносне провјере.

Самоубица је почетком седмице активирао појас са експлозивом током подневне молитве када је у џамији било више стотина вјерника. Богомоља је изграђена за полицију и њихове породице настањене у јако обезбјеђеном комплексу.

"Пронађени су одређени трагови и на основу тога извршено је неколико хапшења. Не можемо одбацити могућност помоћи изнутра, али пошто је истрага у току не можемо објавити друге детаље", рекао је полицијски званичник из Пешавара Ијаз Кан.

Пажња истражилаца усмјерена је на начин на који је нападач успио да прође војне и полицијске контролне пунктове који воде ка комплексу у центру града.

Пакистански министар одбране Каваџа Асиф изјавио је да је самоубица био у првом реду у простору за молитве када је активирао експлозив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана