Ухапшено 48 осумњичених за пљачку оштећених зграда и преваре у Турској

Агенције
Foto: Танјуг/АП

Најмање 48 људи ухапшено је у Турској због сумње да су опљачкали оштећене зграде или телефоном варали жртвама након снажног земљотреса.

Према наводима безбједносних извора, који су тражили да остану анонимни, безбједносни тимови су спровели истрагу против најмање 42 осумњичених у јужној покрајини Хатај након тврдњи да су опљачкали оштећене зграде.

Како наводе, 40 осумњичених је ухапшено, а безбједносни тимови су заплијенили 11.000 долара, као и још 3.700 долара, 20 мобилних телефона, осам лаптопова, пет уређаја, шест пиштоља и три пушке, као и накит и банковне картице које су припадале различитим људима, рекли су извори.

Како преноси Анадолија, још двоје осумњичених, који су се представљали као хуманитарни радници, ухапшени су након што су наводно покушали да опљачкају шест камиона хране намијењене жртвама земљотреса у Хатају.

Безбједносни тимови ухапсили су још шест осумњичених у Истанбулу због телефонске преваре једне од жртава земљотреса у Газијантепу.

Они се сумњиче да су позвали жртву и представили се као запослени у области телекомуникација и да су тражили њене банковне податке како би јој помогли.

Жртва је позвала полицију након што је схватила да је новац на његовом банковном рачуну пребачен на други рачун.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана