Ухапшено 27 кријумчара јегуља

Срна
Ухапшено 27 кријумчара јегуља

ПАРИЗ- Полиција је ухапсила 27 трговаца јегуљама и заплијенила 254 килограма кријумчарених јегуља у међународној истрази под називом "Језеро", која је почела прије готово двије године, саопштиле су француске власти.

У саопштењу се наводи да је полиција открила да су четири тоне јегуља на превару извезене између 2021. и 2023. године за профит процијењен на готово 1.186.000 евра.

Међународна унија за очување природе окласификовала је европску јегуљу као "критично угрожену врсту", тако да је лов на њу регулисан и подлијеже строгим ограничењима.

Власти истичу да су јегуље веома популарне у неким азијским земљама и да се том малом рибом од око 10 центиметара може се трговати по цијени већој од 5.000 евра по килограму.

Истрага, која је укључивала сарадњу између Француске, Шпаније, Европола, Евроџаста и Европске канцеларије за борбу против превара, открила је илегалне извозне канале у Азију које користи мрежа организованог криминала активна у разним европским земљама.

Хапшења су извршена широм Француске, Шпаније, Пољске и Белгије. Полиција је у тим акцијама заплијенила 200.000 евра у готовини.

Полиција је у Француској заплијенила 254 килограма кријумчарених јегуља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана