Ухапшени српски чланови "Пинк Пантера", извели филмску пљачку "Ролекса" вриједних 135.000 евра

ГС
Foto: Грик Рипортер

АТИНА - Четворица Срба, наводни чланови "Пинк Пантера" и један Грк осумњичени су да су наоружани калашњиковима успјели да опљачкају златару у Атини и украду 24 "Ролекса" вриједних 135.000 евра.

Како преноси грчки медиј "Протохема", пљачка се догодила 20. децембра, а као чланови групе која упала у радњу у центру града идентификовано је укупно пет особа, а ухапшени су један Србин и Грк који се сумњиче се терете за организовани криминал, разбојништво, тешку крађу у саучесништву као и за кршење закона о оружју.

"Члан банде је био мушкарац С.П. (63) који се претварао да је муштерија како би помогао својим саучесницима да провале у продавницу. Организација је била структурисана у оквиру транснационалних криминалних група и организација балканског организованог криминала, међу којима истакнуто мјесто заузимају Пинк Пантери. Карактеристично је да је српски вођа групе ухапшен због разбојништва које је починио 2017. године у златари у Швајцарској, али и због учешћа у пљачки златаре 2016. године у Словенији" наводи грчки медиј.

Како је утврђено, припадници наведене групе су набавили неопходну опрему, а то су пушке, чекић и маске и заједно су одлучили да почине разбојништво у златари као и крађу мотора који су коришћени приликом извођења пљачке.

" Како би отежали лоцирање и повезивање са кривичним дјелима, тројица Срба, ушли су на територију Грчке и тамо боравили за вријеме разбојништва, а напустили су је непосредно након извршења. Осим тога, боравили су у краткорочном изнајмљеном стану у Атини на неколико дана, који је коришћен као "база" за чланове организације" наводи се.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана