Ухапшене четири особе, укључујући оца који је убио кћерку ради очувања части

Танјуг
Ухапшене четири особе, укључујући оца који је убио кћерку ради очувања части

ПЕШЕВАР - Пакистанска полиција ухапсила је четири особе, укључујући Арслана Мохсина који је убио своју кћерку тинејџерку по налогу старијешина породице јер се појавила на слици на друштвеним мрежама, саопштила је данас полиција.

Полиција је саопштила да је 18-годишњу тинејџерку убио њен отац прошле недеље на сјеверозападу земље у долини Колаи-Палас близу границе са Авганистанстаном након што су му рођаци саветовали да то уради, пренео је Ројтерс.

Рођаци су, такође, наложили да се изврши такозвано убиство из части пријатељице тинејџерке, која се појавила са њом на слици, али њу је спасила полиција, рекли су званичници. Мохсин и троје рођака су ухапшени и изведени пред суд, рекао је за Ројтерс полицијски званичник Масуд Кан и додао да ће бити још хапшења.

Сваке године стотине жена у Пакистану бивају жртве убистава из части, која чине рођаци који наводе да то раде да би одбранили част породице у конзервативним руралним областима, наводе групе за заштиту људских права. Јавне слике жена сматрају се табуом у племенским областима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана