Ухапшена звијезда OnlyFans-а због шпијунаже

Г.С.
Foto: Сан.цо.ук

ВАРШАВА - OnlyFans порно звијезда, која је наводно шпијунирала за тајну службу КГБ-а бјелоруског предсједника Александра Лукашенка, ухапшена је.

Дарија Остапенко (36) по занимању ветеринарка која је била и активна и на платформи за одрасле на OnlyFans-у, ухапшена је у Пољској где је осумњичена за сарадњу са Лукашенковом тајном службом.

Оптужена је да се представљала као продемократска опозициона активисткиња која покушава да свргне Лукашенка који је наводно лажирао гласање, док је уствари обавјестила КГБ који страхује о активистима за демократију који су побјегли у иностранство - укључујући Пољску.

Лукашенко је најближи савезник Владимира Путина, а економија и одбрана аутократе из Минска у потпуности зависе од Кремља.

Наводи се да је дио њеног покрића било то што наводно ради као модел, примајући новац тако од претплатника за онлајн порнографију.

Раније је наводно радила и као порно звезда под надимком Рита Мартин.

Као наводна опозициона активисткиња бјелоруске дијаспоре у Пољској "говорила је о потреби да се одлучније дјелује на рушење владе у Бјелорусији - силом", пренио је опозициони лист Зеркало.

"Предложила је прикупљање оружја, пробој у Бјелорусију и постављање експлозије на бјелоруској граници".

Послије једног пијанства она је проговорила о својој стварној улози у Пољској – извештавајући о Лукашенковом страховитом КГБ-у, који рутински мучи своје непријатеље.

"Информације о њој су прослијеђене пољској агенцији за унутрашњу безбједност, а она је приведена истог дана", пренио је поменути лист.

Извори кажу да су докази о њеној повезаности са КГБ-ом пронађени у њеном телефону. Тренутно јој је одређен притвор.

 

Извјештаји кажу да је глумица оптужена по пољским законима о шпијунажи који предвиђају казне од пет до 30 година затвора.

"Остапенкова изабрана професија учинила ју је изузетно подложном регрутовању јер би бјелоруске власти могле да је ухвате како крши изузетно строге бјелоруске законе о проституцији и порнографији", рекао је пољски лист Онет.

Извори наводе и да је Остапенко почела да сарађује са КГБ-ом још 2017. године.

Једном се представљала као опозициона активисткиња на бирачком мјесту гдје је диктатор Лукашенко отишао да гласа.

"Каријера (наводног) шпијуна пропала је због њене сопствене грешке", извјестио је лист. Остапенко је, док је била пијана, открила пријатељима да ради за бјелоруске службе безбједности.

Истог дана пољске власти су је ухапсиле. На њеном телефону, Агенција за унутрашњу безбједност је пронашла доказе о комуникацији са бјелоруским обавјештајцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана