Ухапшена сестра шефа „Коза нострe“

Танјуг
Ухапшена сестра шефа „Коза нострe“

ПАЛЕРМО - Специјалне јединице италијанских карабињера ухапсиле су данас Розалију, сестру недавно ухапшеног шефа "Коза ностре" Матеа Месине Денара, под оптужбом за мафијашко удруживање.

Истрагу је координисало тужилаштво у Палерму, а према истражитељима, Розалија је годинама помагала брату да избjегне хапшење.

Управо је детаљна биљешка о Денаровом здравственом стању, коју је написала његова сестра Розалија и коју је сакрила у шупљини столице, дала истражитељима податке који су довели до хапшења шефа мафије.

Те биљешке је открила полиција током постављања прислушних уређаја у Розалијином стану, објавила је данас АНСА.

Анализа дигиталног здравственог картона одвела је истражитеље до посјете заказане у клиници "Ла Мадалена" 16. јануара ове године за пацијента обољелог од рака што је довело до хапшења Денара. Денаро је послије 30 година бјекства ухапшен у приватној болници у Палерму, гдје се лијечио од рака.

Он је раније био осуђен у одсуству на око 20 казни доживотног затвора због улоге у низу убистава која је извела мафија, укључујући бомбашке нападе 1992. у којима су погинули тужиоци за борбу против мафије Ђовани Фалконе и Паоло Борселино. Тужилаштво је навело да је Денаро способан да одслужи казну у затвору, упркос својој болести.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана