Ухапшен трећи осумњичени за покушај уцјене породице Михаела Шумахера

Танјуг
Ухапшен трећи осумњичени за покушај уцјене породице Михаела Шумахера

БЕРЛИН - Њемачка полиција ухапсила је трећег осумњиченог који је покушао да уцијени породицу бившег возача Формуле 1 Михаела Шумахера.

Осумњичени 52-годишњи мушкарац, који је приведен у четвртак у граду близу Вупертала у западној Немачкој, радио је за породицу као службеник обезбјеђења, преноси АП.

Полиција је претражила кућу осумњиченог и одузела му мобилне телефоне, хард дискове и меморијске картице, изјавио је тужилац Волф-Тилман Баумерт.

Полиција је прошлог мјесеца ухапсила двојицу мушкараца, оца и сина из Вупертала, који су породици Шумахера рекли да посједују фајлове за које породица не би жељела да буду објављени.

Двојица осумњичених наводно су тражили исплату од неколико милиона евра, а уколико им тај новац не би био исплаћен, објавили би те фајлове на даркнету, навели су тужиоци.

Осумњиченима, ако буду осуђени, пријети новчана или затворска казна до пет година.

Шумахер је доживио тешку повреду мозга на скијању на француским Алпима у децембру 2013. године. У септембру 2014. године, седмоструки шампион Ф1 напустио је болницу и прешао на кућно лијечење у породичној кући у Швајцарској.

Он се повукао из Формуле 2012. године након што је освојио 91 трку и пет узастопних титула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана