Ухапшен након покушаја уласка у Jужну Kореју на џет-скију

Срна
Foto: Илустрација

СЕУЛ- Јужнокорејска обалска стража саопштила је данас да је ухапсила кинеског држављанина који је покушао да уђе у Јужну Кореју након што је путовао џет-скијем из Кине, прешавши више од 300 километара.

Мушкарац је носио прслук за спасавање и кацигу, а Жуто море је прешао на џет-скију са мотором запремине 1.800 кубика, кренувши из провинције Шандонг. Током путовања користио је двоглед, компас и пет буради горива.

"Допуњавао је бензин током вожње, а празну бурад је бацио у море", наводи се у саопштењу обалске страже, пренио је АФП.

Када се његов џет-ски насукао у плићаку у близини бродског терминала у западном јужнокорејском лучком граду Инчеону, мушкарац је позвао помоћ.

Обалска стража је саопштила да је мушкарац, којег нису идентификовали, ухапшен јер је покушао да уђе нелегално у Инчеон. Власти су саопштиле да нису откриле ништа што би указивало на то да је ријеч о шпијуну.

Бјегунац који је возио џет-ски је кинески активиста за људска права Квон Пјонг, саопштено је из јужнокорејске невладине организације "Дијалог Кина".

Тридесетпетогодишњи Квон поставио је на друштвеним мрежама фотографије на којима се руга кинеском предсједнику Си Ђинпингу, а у Кини је провео вријеме у затвору због субверзије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана