Ухапшен мушкарац који је убио једну и ранио четири жене у пуцњави у Атланти

Танјуг
Ухапшен мушкарац који је убио једну и ранио четири жене у пуцњави у Атланти

АТЛАНТА- Америчка полиција је ухапсила мушкарца осумњиченог да је убио једну и ранио још четири жене у пуцњави јуче у центру Атланте, саопштиле су власти, наводећи да је нападач украо возило како би побјегао с мјеста догађаја.

Осумњичени нападач, кога је полиција идентификовала као 24-годишњег Дејона Патерсона, бивши је припадник обалске страже САД.

Полиција у Атланти раније га је описала као “наоружаног и опасног”.

Патерсон је приведен у предграђу округа Коб, сјеверно од града, само неколико сати након што је у сриједу око подне по локалном времену отворио ватру у здравственом центру.

Свих пет жртава напада су жене, пренио је Ројтерс.

Шеф полиције у Атланти Дарин Ширбом рекао је на конференцији за медије да је још прерано да би истрага утврдила да ли су жене биле намјерно циљане, као и да ли су биле пацијенткиње, или запослене у здравственом центру Нортсајд медикал, гдје се догодила пуцњава.

Нападач је у здравствени центар дошао са мајком, али она није повријеђена, потврдио је шеф полиције, додајући да нападачева мајка сарађује с истражитељима.

Мало је појединости познато јавности о нападачу.

Обалска стража САД навела је да се Петерсон придружио служби у јулу 2018, из које је удаљен у јануару ове године, али нису саопштили који су били разлози искључења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана