Ухапшен лажни полицајац: Ишао у рације, испитивао свједоке и претресао возила

GS
Ухапшен лажни полицајац: Ишао у рације, испитивао свједоке и претресао возила

ПРАХОВО - Невјероватна прича, у стилу холивудских филмова, забиљежена је у румунском округу Прахово, гдје се неименовани 25-годишњак представљао као полицајац, ишао у рације, учествовао у истрагама и саслушавао свједоке.

Он је, како сумњају надлежни, купио униформу и значку на интернету 2022. године, а затим се представљао као чувар реда.

Неименовани младић није имао полицијску школу, нити је прошао обуку, али је очигледно довољно "талентован" да превари јавност.

Када су агенти примјетили да је стално присутан у њиховим акцијама и упитали га у којем одјељењу ради, он је наводио "Управу за специјалне операције".

Прилично се уживио у улогу, а тужилаштво га је назвало "вјештим митоманом". У једном тренутку, међутим, направио је грешку која га је разоткрила.

Надлежни тврде да је тражио услуге од појединих грађана, махао значком, и они су га пријавили, преноси "Обсерватор".

Истрагом је утврђено да је заустављао возаче у саобраћају, тражио документа и претресао аутомобиле. Након провале у једној теретани, отишао је на увиђај с правим полицајцем и разговарао са свједоцима.

Током претреса стана, који је изнајмљивао, нађена је полицијска униформа, пиштољ, легитимација и радио-станица.

Надлежни сумњају да је имао помагача у станици у граду Плоешти. Чувар реда (има исто име као ухапшени) казао је пред судом да је и сам жртва преваре. Он је суспендован са функције и оптужен.

Лажни полицајац је раније имао пресуду због саобраћајних прекршаја, а званично је био незапослен. Без обзира, изнајмљивао је стан од 500 евра и аутомобиле, наводе надлежни.

Истражитељи сумњају да је преварио двије бивше дјевојке за новац. Сада је у притвору и чека суђење под оптужбама за превару, подстицај злоупотребе службеног положаја и друга дјела, преноси "Телеграф".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана