Ухапшен јер је ласером ометао авионе

NN
Foto: Shutterstock

ЛОНГ БИЧ - Калифорнијска полицијска управа Лонг Бича ухапсила је 46-годишњег мушкарца због наводног усмјеравања "ласера велике снаге" и ометања више авиона готово годину дана.

Службеници за спровођење закона покренули су операцију 18. јануара уз помоћ Федералне истражне канцеларије (ФБИ) и ушли у траг осумњиченом, идентификованом као Марк Ален Баргер, док је напуштао своју резиденцију у блоку 1600 у улици Силва, наводи се у саопштењу полицијске управе.

Полиција је рекла да је Баргер више пута користио ласер велике снаге како би ометао комерцијалне авионе, приватне авионе, па чак и хеликоптер FOX-а око аеродрома Лонг Бич.

"Током протеклих неколико седмица службеници и детективи ЛБПД-а истраживали су вишеструке инциденте у којима је ласер велике снаге кориштен за ометање хеликоптера FOX-а, комерцијалних и приватних авиона у близини аеродрома Лонг Бич. Кроз бројне инциденте, пилоти FOX-а закључили су да је опште подручје из којег је дошао ласер отприлике 1500-1600 блок Улице Силва у Лонг Бичу", преноси "IB Times".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана