Ухапшен човјек који је три пута био најтраженија особа у Америци

ГС
Ухапшен човјек који је три пута био најтраженија особа у Америци

КАЛИФОРНИЈА - Доналд Сантини (65) ухапшен је прошле седмице у јужној Калифорнији, након што је у бијегу провео 40 година. Године 1984. задавио је Синтију Синди Рут Вуд, тада 33-годишњакињу, у Брадентону на Флориди.

Сантини је три пута био најтраженија особа у Америци, 1990., 2005. и 2013. године, и на тој листи остао је све док полицајци прошли мјесец нису добили његов захтјев за израду пасоша.

Судија у Тампи му је одредио притвор без кауције због ризика од бијега. Сантини је након хапшења писао локалној новинској станици.

- Разлог због којег сам могао тако дуго бјежати је живот пун љубави и поштовања. Ствари нису онакве каквима се чине. Требам адвоката који ме неће покушавати прогурати кроз систем да ме ућутка. Проблем је што немам новца - додао је.

Сантини је четрдесет година живио под именом Велман Симондс недалеко од Сан Дијега, у градићу Кампо с 3.000 становника.

Живио је на селу, у кући у коју је поставио надзорне камере и бодљикаву жицу. Често се појављивао на јавним скуповима, а сусједи су га сматрали стубом заједнице. Сви су остали запањени вијешћу о његовом хапшењу, као и чињеницом да Сантини има 65 година јер им се представљао као 80-годишњак.

У марту 1990. године се оженио и добио кћер, која је након хапшења била увјерена да њен отац није могао направити оно за што га се оптужује.

“Недостајеш ми, тата. Остани јак”, поручила му је преко друштвених мрежа.

Амерички званичници тврде да убиство Синтије Вуд није његов једини насилни злочин, преноси “Индекс”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана