Ухапшен човјек који је покушао убити Трампа

Агенције
Ухапшен човјек који је покушао убити Трампа

ВАШИНГТОН - ФБИ је саопштио да је бивши предсједник и кандидат републиканаца на предстојећим предсједничким изборима Доналд Трамп био предмет "очигледног покушаја убиства" у његовом голф клубу на Флориди.

Бијела кућа је након инцидента саопштила да су предсједник САД Џозеф Бајден и потпредсједница Камала Харис обавијештени о безбједносном инциденту на Трамповом међународном голф терену, гдје је бивши предсједник Трамп играо голф.

- Осјетили су олакшање када су сазнали да је безбједан. Њихов тим ће их редовно обавјештавати о развоју ситуације, навела је Бијела кућа.

Тајна служба је одвела на сигурно бившег предсједника и кандидата републиканаца на предстојећим предсједничким изборима Доналда Трампа након што су агенти отворили ватру на човјека који је примијећен са нечим што је можда био пиштољ док је бивши предсједник био на голф терену, навели су извори из полиције, пренио је Њујорк пост.

Пуцњава се догодила око два мјесеца након што је Томас Мејту Крукс извео атентат на Трампа на скупу у Батлеру, у Пенсилванији 13. јула, када му је нанио повреду уха.

Шериф округа Палм Бич Рик Бредшо изјавио је данас да је човјек који је уперио пушку кроз ограду Трамповог голф терена имао нишан, ранац и GoPro камеру, јавља АП.

Бредшо је рекао да је агент Тајне службе успио да уочи цијев пушке са нишаном који је вирио из ограде у Трамповом голф клубу у Вест Палм Бичу, пренио је Си-Ен-Ен.

Осумњичени је био удаљен 300 до 500 метара од бившег предсједника Доналда Трампа, рекао је званичник. Према ријечима Бредша, агент Тајне службе примјетио је пушку како вири из ограде и отворио ватру.

Агент је испалио четири до шест метака, рекао је званичник Тајне службе. Осумњичени је потом побјегао, али је убрзо ухваћен.

Бредшо је рекао да се ствари осумњиченог обрађују. Очевидац је видио како осумњичени бјежи из жбуња и сликао његово возило, што је довело до хапшења осумњиченог.

Човјек који је приведен након пуцњаве у близини Трампа био је "релативно миран" када је приведен, рекао је шериф округа Мартин, Вилијам Д. Снајдер.

- Није показивао много емоција. Није питао: 'О чему се ради?'", рекао је Снајдер.

Рекао је да је његова агенција "преплавила" међудржавни пут 95 и затворила велики дио аутопута прије него што је на крају безбједно зауставила сумњиво возило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана