Ухапшен бивши амерички предсједник Доналд Трамп

Агенције
Ухапшен бивши амерички предсједник Доналд Трамп

ЊУЈОРК - Бивши амерички предсједник Доналд Трамп стигао је у суд на Менхетну, гдје је формално ухапшен, а након што је стигао испред зграде суда и изашао из аутомобила у којем је путовао, погледао је у правцу својих присталица и подигао песницу у знак поздрава.

Како наводи Гардијан, Трампу ће у згради суда бити узети отисци прстију, након чега ће се појавити на суђењу где се очекује да се изјасни да није крив по свим тачкама оптужнице.

Додаје се да се очекује да ће судија њујоршког Врховног суда Хуан Мерчан дозволити Трампу да се након тога врати кући на Флориду.

Не очекује се да ће Трамп имати лисице на рукама након хапшења, јер ће остати под сталном заштитом органа за спровођење закона.

Трамп је до суда путовао у колони возила, а за вријеме вожње од ''Трамп куле'' на Менхетну до зграде суда, такође на Менхетну, на својој друштвеној мрежи Истина написао: ''Идемо у Доњи Менхетн, у зграду суда. Делује тако надреално - вау, они ће ме ухапсити. Не могу да верујем да се ово дешава у Америци. МАГА'', при чему су ''МАГА'' односи на акроним слогана ''Make America Great Again'', односно ''Направимо Америку поново великом''.

Агенција АП наводи да би увод у регистар и Трампово појављивање пред судијом Хуаном Мерчаном требало да буде релативно кратко. Бивши предсједник ће се, према наводима његових адвоката, изјаснити да се не осјећа кривим.

Судија је донио одлуку да телевизијским камерама није дозвољен приступ у судници.

ЦНН је извјестио да ће се Трамп суочити са више од 30 тачака у вези са пословном преваром у оквиру истраге о тајним исплатама новца 2016. године глумици за одрасле Сторми Данијелс.

Трамп је уочи суђења објавио поруку на својој друштвеној мрежи "Truth" (Истина), у којој је критиковао локацију у Њујорку на којој би требало да се појави пред судом као "веома неправедно мјесто" јер је, како тврди, у неким областима само један одсто бирача гласало за републикаце. 

Трамп је такође назвао судију пред којим би требало да се појави као "веома пристрасног" и оптужио њега и његову породицу да су познати по томе што га мрзе. 

Сниматељ Доналда Трампа путовао је с њим од Флориде до Њујорка како би документовао шта се догађа иза кулиса предаје  бившег председника САД, преноси Си-Ен-Ен позивајући се на два извора упозната са Трамповим плановима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана