Учесници ријалитија инспирисаног серијом „Squid Game“ пријете тужбом „Нетфликсу“

Танјуг
Учесници ријалитија инспирисаног серијом „Squid Game“ пријете тужбом „Нетфликсу“

ЛОНДОН- Учесници ријалитија инспирисаног серијом „Squid Game“ пријете да ће тужити Нетфликс и продуценте након што су, како тврде, добили хипотермију и оштетили нерве током снимања, које је организовано у вријеме када је хладни талас захватио Велику Британију.

Британска адвокатска канцеларија за личне повреде "Експрес Солиситорс" саопштила је да заступа два учесника ријалитија "Squid Game: The Challenge", који су рекли да нису знали да ће ризиковати своје здравље тако што ће непомично дуго чучати на ниским температурама.

Оптужбе се односе на искуство учесника у снимању прве игре у серији "Црвено свjетло, зелено свjетло", у којој учесници морају да избjегну пажњу роботске лутке, преноси Гардијан.

Игра је снимљена током налета хладног таласа у Великој Британији, а Нетфликс је тада потврдио да је троје од 456 такмичара добило медицинску помоћ током снимања, али је негирао тврдње о озбиљним повредама такмичара.

-Такмичари су мислили да учествују у нечем забавном, а повређени нису очекивали да ће патити -рекао је извршни директор компаније "Експрес Солиситорс" Данијел Слејд.

Он је додао да су учесници задобили повреде након што су одређено вријеме провели у "болним стресним положајима на ниским темепратурама".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана