Ученица подметнула пожар у дому јер јој је одузет мобилни телефон, погинуло 19 дјеце

Танјуг
Ученица подметнула пожар у дому јер јој је одузет мобилни телефон, погинуло 19 дјеце

ЏОРЏТАУН- Пожар у школском интернату у Гвајани, у којем је погинуло 19 деце, подметнула је ученица након што јој је домска управа одузела мобилни телефон, саопштила је полиција.

Пожар је захватио дом за ученике у оквиру школе у Махдију, градићу у централном дијелу јужноамеричке државе Гвајане у понједељак око поноћи, а већина дјеце од којих је најмлађе имало пет година, је преминуло на лицу мјеста, преноси Ројтерс.

-Ученица је осумњичена да је подметнула разорни пожар јер су јој дежурни наставници одузели мобилни телефон . наводи се у јучерашњем  саопштењу полиције.

Градоначелник Махдија Дејвид Адамс раније је Ројтерсу потврдио наводну умијешаност ученице и саопштио да она није повријеђена у пожару.

Он је додао да не може да потврди да ли је ученица у притвору,а у саопштењу полиције се не помиње хапшење, наводи британска агенција.

 Још скоро 30 друге дјеце је хоспитализовано због повреда задобијених у овом пожару.

 Специјалисти за опекотине, психијатри и друго медицинско особље пружили су помоћ повријеђеној дјеци и њиховим породицама, саопштиле су здравствене власти.

Предсједник Ирфан Али састао се у понедјељак са родитељима погинулих, након посјете болници у Махдију и прогласио тродневну националну жалост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана