Убоден ножем у врат јужнокорејски опозициони лидер

Tanjug
Foto: NBC News

СЕУЛ - Јужнокорејска полиција идентификовала је нападача на опозиционог лидера Демократске странке Лија Џае-мјунга, као мушкарца рођеног 1957. године који се презива Ким, саопштила је локална полиција, додајући да је у нападу коришћен нож дуг 18 центиметара, који је купљен преко интернета.

Полиција је саопштила да ће Кима теретити за покушај убиства, пошто је признао да је намјеравао да убије опозиционог лидера Лија. Како је саопштено, истрага је у току, као и да се провјерава да ли је нападач Ким био члан било које политичке партије, преноси јужнокорејска агенција Јонхап.
    
Утврђено је да је осумњичени био присутан и прошлог мјесеца на мјесту који је Ли тада посјетио.
    
На видео снимку који је објављен на Јутјубу, види се како осумњичени, такође са папирном круном на којој пише "Ја сам Ли Џае-мјунг", коју је и данас носио током напада, чека Лија у гомили, али не успијева да успостави блиски контакт са њим. 
    
Шеф јужнокорејске државне полиције најавио је формирање специјалног истражног тима у Бусану који ће спровести детаљну и брзу истрагу напада.
    
"Безбједносна заштита за кључно особље биће појачано, као би се слични инциденти спријечили", рекао је Јун Хи-кун генерални комесар Националне полицијске агенције, наводи се у саопштењу за јавност.
    
Тужиоци су такође рекли да су формирали посебан истражни тим чији ће задатак бити да детаљно истражи напад.
    
Предсједника главне опозиционе Демократске партије Јужне Кореје, убо је у лијеву страну врата мушкарац који се представио као обожавалац који тражи аутограм, послије обиласка градилишта новог аеродрома на острву Гадеок.
    
Ли је одмах, при свијести, превезен у Националну универзитетску болницу Бусан, одакле је послије указане помоћи хеликоптером пребачен у Сеул.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана