Убио три жене “јер су му уништиле каријеру”, па осуђен на доживотну робију

Танјуг
Убио три жене “јер су му уништиле каријеру”, па осуђен на доживотну робију

ПАРИЗ- Габријел Фортен, убица три жене које је оптужио да су му уништиле каријеру, осуђен је у Француској на доживотну робију.

Њему је суд изрекао максималну казну за убиство и покушај убиства, преноси BBC. То значи да ће Фортен у затвору провести до 22 године.

Бертран Мешел, једини који је преживио нападе, такође је био присутан у судници и он је довео у питање број година које ćе Фортен провести иза решетака.

-Када је 1981. година укинута смртна казна, обећана нам је доживотна робија. Данас закон ограничава казну доживотног затвора на 22 године и суд неће иматри другог избора, него да се повинује томе - рекао је он.

Фортен је ухапшен 2021. године, неколико дана након што су жене убијене.

Прво убиство догодило се 26. јануара 2021. године у источној Француској, када је у главу упуцао менаџерку људских ресурса Естел Лус.

Касније те вечери, 50 километара даље, претварајући се да је достављач пице, упуцао је Мешела који је преживио.

Два дана касније, у локалном центру за запошљавање у Валансу убио је директорку Патрисију Паскион, а неколико минута након тога, убио је менаџерку за људске ресурсе у компанији за заштиту животне средине Жералдин Каклен.

Касније је откривено да су Лус и Мешел били умијeшани у Фортеново отпуштање из компаније 2006. године, а три године касније, Какленова је водила поступак за отпуштање против инжењера након неуспешног пробног периода.

Паскион никада није имала посла са Фортеном, али полиција претпоставља да је он био љут на особље у центру за запошљавање, гдје је био регистрован од 2013. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана