Убијено седам људи: Смијали се човјеку који је изгубио на билијару

ГС
Убијено седам људи: Смијали се човјеку који је изгубио на билијару

Наоружани нападачи убили су седам особа укључујући 12-годишњу дјевојчицу из ватреног оружја у сали за билијар у Бразилу због тога што су се насмијали јер је један од играча изгубио игру два пута узастопно.

Они су се наљутили и потегли оружје, преноси “Dailu Mail”.

Мучни снимак надзорних камера о крвопролићу које се десило у уторак у граду Синоп, у провинцији Мато Гросо, забиљежио је тренутак када је један починилац машући пиштољем узео људе за таоце и наложио им да се построје уза зид, док је његов саучесник из оближњег камиона донио нешто налик сачмарици.

Пар тренутака касније, други наоружани човјек улази у салу и њих двојица почињу да пуцају на своје таоце не остављајући им могућност да побјегну.

Полиција је саопштила да су нападачи, идентификовани као Едгар Рикардо де Оливеира (30) и Езекиас Соуза Рибеиро (27), побјегли са лица мјеста и још су у бјекству.

Представник цивилне полиције Браулио Жункеира рекао је да истражитељи пореде исказе свједока и трагају за хладнокрвним убицама. Он је објаснио да је Оливеира играо билијар против једне од жртава у уторак ујутро и да је изгубио око 4.000 реала. Поподне се вратио са Езекиелом и затражио реванш, али је поново изгубио, што је навело присутне да се насмију. Осумњичени су након тога одбили да плате и масакрирали скоро све присутне.

Шест жртава преминуло је на лицу мјеста, а седма је преминула у болници. Неочекивано, једну жену су оставили у животу, на снимку се види како вришти од страха држећи руке горе, чак и пошто су нападачи отишли.

Прије него што су изашли из сале, хладнокрвне убице обишле су столове за билијар и одатле покупиле новац. Такође су застали и украли торбу једне од жртава.

Полицијски поручник Роменг дос Сантош Силва рекао је да су нападачи неселективно жељели да се освете скоро свима присутнима у сали за билијар, без обзира да ли су претходно били у контакту.

- Начин на који се ово догодило показује да неке жртве можда нису ни учествовале у игри која се ту играла - рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана