Убијен руски пилот који је предао свој хеликоптер Кијеву и добио пола милиона долара

ГС
Убијен руски пилот који је предао свој хеликоптер Кијеву и добио пола милиона долара

Максим Кузминов, руски пилот који је побјегао за Украјину и њима предао хеликоптер Ми-8, убијен је данас у Шпанији, саопштила је Украјинска војна обавјештајна служба, а пренијела "Украјинска правда".

Он је, како се наводи, устрељен из ватреног оружја.

“Кијев индепендент” преноси да је Кузминов доспио на насловне странице украјинских медија након што је спустио нетакнут хеликоптер Ми-8 у Украјину и предао се властима.

Андриј Јусов, портпарол украјинске војне обавјештајне службе, рекао је касније да је Макисм Кузминов касније примио исплату од 500.000 долара као награду што је побјегао хеликоптером.

Пронађен мртав у стану

Он је рекао да је сам контактирао украјинску страну и да је му је речено да ће добити безбједносне гаранције за њега, породицу, да ће добити новац и нова документа од Украјине уколико пребјегне.

Кузминов је рекао да су његови родитељи одобрили његове планове да пребегне и прикључили су му се у Украјини.

Цитирајући изворе из украјинске војне обавјештајне службе, Украјинска правда је навела да је Кузминов одлучио да се пресели у Шпанију, али је тамо пронађен мртав у стану.

У близини је пронађен запаљен аутомобил, за који се вјерује да су користиле његове убице. Јусов је потврдио његову смрт за више украјинских медија, али није пружио више детаља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана