Убици из Торонта пријетило избацивање из зграде, прије него што је усмртио комшије

Танјуг
Foto: The Canadian Press

ТОРОНТО- Масовни убица из Торонта, који је у недељу убио петоро људи из зграде у којој је живио, требало је да иде на судско саслушање дан касније како би се утврдило да ли одбор станара има право да га избаци из зграде, пренио је АП.

Канађанин Франческо Вили (73) напао је комшије са три различита спрата и убио три мушкарца и двије жене, док је ранио шесту особу, супругу предсједника станара, за коју се вјерује да ће преживјети повреде, саопштили су званичници.

Један од полицајаца, који је одговорио на хитан позив, убио је Вилија, додале су локалне власти.

Полиција региона Јорка у покрајини Онтарио идентификовала је свих пет жртава, које су имале од 57 до 79 година.

Сукоб Вилија и станара се одвијао и на суду, пошто се скупштина станара жалила на Вилија, да је годинама малтретирао запослене у згради, чланове скуштине станара и остале комшије.

У судским документима се наводи да су адвокати станара рекли да је Вили игнорисао судско наређење да прекине са малтретирањим и да прекине са објављивањем на друштвеним мрежама о сукобу који је имао са менаџментом скупштине станара.

Вили је, у видео снимцима, дуго тврдио да су га вибрације и бука из трафостанице испод његовог стана, чиниле да се осјећа болесним и за то је кривио скупштину станара.

          У судским списима се додаје да су најмање два члана одбора скуштине станара поднијела оставке, а чувари су такође напустили посао или су мијењали смјене да би га избјегли.

          Станари су такође рекли да их је Вили псовао и снимао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана