Убица побјегао из затвора “ходајући” по зидовима: Ово се не виђа ни у филмовима (VIDEO)

ГС
Убица побјегао из затвора “ходајући” по зидовима: Ово се не виђа ни у филмовима (VIDEO)

ФИЛАДЕЛФИЈА - Убица, који је осуђен на доживотну робију, Данило Кавалканте (34) побјегао је из затвора у округу Честер, предграђе Филаделфије, у Пенсилванији, на спектакуларан начин који се не виђа ни у филмовима.

Власти тог округа објавиле су снимак његовог бјекства које се догодило 31. августа, у 8.51. сати, у малом граду Покопсон Тауншип, јавља АП. Недавно објављени затворски снимци показују како се затвореник попео уз два зида, која су удаљена метар и по један од другог. 

На снимку се види како Кавалканде иде према вратима у затвору округа Честер. Затим се осврће око себе да види да ли га неко посматра. Када се увјерио да га нико не види, ставља руке на један зид, а ноге на други, а затим успијева да се попне на зидове крећући се паралелно са земљом.

Замјеник директора затвора Хауард Холанд рекао је да је Кавалканде успио да се попне на кров, потом да се провуче кроз бодљикаву жицу, па да пређе другу ограду и још једну бодљикаву жицу.

Холанд је рекао да је у осматрачници био стражар, али да није видио бјекство. Службеник у кули је на административном одсуству јер се води кривична истрага како би се утврдило шта се догодило.

- Поступци чувара са торња који је био присутан у вријеме Кавалкадеовог бјекства су кључни дио наше интерне истраге. Предузећемо одговарајуће мјере против особља на основу ове истраге - рекао је Холанд.

Након што је затвореник побјегао из затвора прошлог четвртка, око 200 полицајаца чешља подручје источне Пенсилваније како би ушли у траг бјегунцу.

Ко је Данило Кавалканде?

Кавалканте, бразилски имигрант који је илегално ушао у САД, осуђен је прошлог мјесеца на доживотну робију јер је убио своју бившу дјевојку, Дебору Брандао, пред њено двоје дјеце 2021. године.

Тужиоци су тврдили да ју је убио зато што је намјеравала да обавијести полицију која је расписала потјерницу против њега због још једног убиства, наводно почињеног 2017. године у Бразилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана