Uber Eats у реклами за Супербол неумјесно приказао човjека са алергијом

Танјуг
Foto: Принтскрин

САНТА МОНИКА- Америчка платформа за наручивање и доставу хране Uber Eats с суочава са негативним реакцијама, након што је у реклами те компаније, која ће бити емитована на Суперболу, неумјесно приказан човјек који има алергијску реакцију на путер од кикирикија.

Добротворна организација за истраживање и образовање о алергијама на храну (ФАРЕ) саопштила је да је "изненађена и разочарана" када је видјела да компанија користи "проблем алергије као шалу", пренио је Би-Би-Си.

Тим поводом огласила се и једна особа, која је и сама алергична на кикирики, и назвала оглас "одвратним и потпуно непотребном".

У реклами, насловљеној са "Don't Forget Uber Eats", који би милиони Американаца требало да је погледају у недјељи "Супербола", појављују се глумци из серије "Пријатељи" -  Џенифер Анистон и Дејвид Швимер, као и Дејвид и Викторија Бекам.

Реклама треба да укаже на то да људи заборављају, а једна од сцена приказује Бекамове у њиховој кухињи, а Дејвид каже Викторији: "Сјећаш се када си била Пипер Лејди?", на шта она одговара: "Зар нису то биле сестре Цимет?

Међутим, контроверза наступа када се појави човјек, који изгледа као да има алергијску реакцију са осипом на лицу и отеченим оком.

Док гледа етикету тегле, он пита: "У путеру од кикирикија има кикирикија?", па на крају закључује "Ох, то је примарни састојак."

Канадска организација "Food Allergy" навела је да алергија на храну "није смјешна ствар" и затражила је од компаније да је преправи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана