У земљотресима у Идлибу погинуo 61 члан једне породице

Анадолија
У земљотресима у Идлибу погинуo 61 члан једне породице

ИДЛИБ - У земљотресима који су почетком фебруара погодили Идлиб, на сјеверозападу Сирије, погинуо је 61 члан породице Ганам.

Азмарин, који има око 1.300 кућа у западном дијелу Идлиба, једно је од насеља које је највише погођено земљотресима 6. фебруара. У земљотресима су оштећене стотине кућа у Азмарину, а више од 300 их је у потпуности уништено.

На том подручју погинула је 251 особа, укључујући жене и дјецу, а 284 су повријеђене. Међу погинулим је и 61 члан породице Ганам, једне од угледних породица на том подручју.

Укопани су једни до других.

Хазема Ганама (48) из рушевина су успјели извући мјештани. Остао је без крова над главом и сада живи у шатору. И у шаторима је дошло до пожара у којем је погинуло неколико његових рођака.

Говорећи о земљотресима и спашавању, рекао је да је након његовог извлачења испод рушевина чуо гласове.

-Викали су: „Овдје смо, извуците нас" . присјетио се Хазем те захвалио тимовима на терену који су спасили њихове животе.

Како је казао, укопали су 61 члана породице.

-То је веома болно. Тијело мог рођака је раскомадано. У земљотресу је погинуо велики број људи, а посебно су погодили моју породицу. Вијековима није забиљежено оволико смртних случајева одједном у нашој породици - рекао је Ганам.

Дванаестогодишњи Мухамед Ганам и његова сестра су једини преживјели из шесточлане породице. У земљотресима је остао без мајке, оца и двојице браће.

-Сестра је под рушевинама била пет сати, а ја осам. Сада живим са стрицем Посјећујем мезар оца, мајке и браће и молим се - казао је Мухамед.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана