У више земаља протести у знак подршке Палестинцима

Танјуг
У више земаља протести у знак подршке Палестинцима

ТЕХЕРАН - Грађани Ирана су данас изашли на улице широм земље како би пружили подршку палестинској милитантној групи Хамас у борби против Израела.

Велики број људи се окупио у Техерану на скупу ком су присуствовали команданти иранске војске, као и припадници Исламског покрета у Нигерији, преноси иранска агенција Мехр. Окупљени су узвикивали “Доле ционистички режим, доле САД” и “Смрт Израелу”.

Командант Великог Техеранског корпуса Сардар Хасанзаде рекао је да је цијели свијет свједок “велике побједе палестинског народа и непоправљивог неуспјеха ционистичког режима”.

-Ова операција је велика ствар за палестински народ и омладину који су пронашли свој пут - рекао је Хасанзаде, преноси иранска агенција ИРНА.

Грађани су се окупили у знак подршке Палестинцима и у Јордану, гдје је велики број њих кренуо ка граници са Западном обалом, преноси палестинска ТВ Ал Акса.

Око 1.000 муслимана изашло је на улице Куала Лумпура, престонице Малезије.

Они су узвикивали “Слободна Палестина”, “Сломите ционисте”, након чега су запалили двије фигурице огрнуте израелском заставом.

-Ово израелско-палестинско питање је више од вјерског, то је хуманитарно питање - рекла је Јасмин Хади Абдул Халим, студенткиња која је присуствовала протесту, преноси АП.

Неколико десетина људи се окупило и испред америчке амбасаде у Куала Лумпуру. Скуп је прошао без инцидената.

У Џакарти, престоници Индонезије, окупило се више од 200 људи испред Националног споменика, машући транспарентима којима су изражавали подршку Палестинцима.

Исламски лидери у Индонезији су позвали све џамије у тој најмногољуднијој муслиманској земљи на свијету да се моле за мир и сигурност палестинског народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана