У Вашингтону одржан Молитвени доручак, Бајден позвао на мир у свијету

Танјуг
У Вашингтону одржан Молитвени доручак, Бајден позвао на мир у свијету

ВАШИНГТОН  - У Вашингтону је одржан традиционални годишњи Молитвени доручак, а предсједник САД Џозеф Бајден позвао је на мир у свијету, поготово у Појасу Газе и Украјини.

- Не само да се молимо за мир, ми активно радимо за мир, безбједност и достојанство за израелски и палестински народ - рекао је Бајден, преноси портал Хил.

Додао је да ради на враћању талаца кућама, на ублажавању хуманитарне кризе и на доношењу ''трајног мира'' у Појасу Газе и Израелу.

-Баш као што смо радили за мир, безбједност и достојанство украјинског народа који показује невјероватну одлучност и отпорност на Путинову агресију. Изазов нашег времена нас подсјећа на нашу одговорност као нације да помажемо једни другима. Праведан и трајан мир, испоручимо га у иностранству и овдје код куће - рекао је Бајден.

Портал Хил наводи да је Бајден, као ''побожни католик'', рекао да се током доручка помолио да ''најбољи дани тек слиједе''.

-Да као нација и даље вјерујемо у поштење, пристојност, достојанство и поштовање. Да не видимо једни друге као непријатеље, већ као ближња људска бића, свако створено по божјем лику - рекао је амерички предсједник.

Међу гостима на молитвеном доручку, на специјалан позив, био је и генерални конзул Републике Србије у Њујорку Владимир Божовић, који се на маргинама догађаја срео са великим бројем учесника из балканских земаља и других земаља из цијелог свијета, саопштено је из Генералног конзулата Републике Србије у Њујорку.

Конзул је током тих сусрета, како је наведено, промовисао вриједности које баштини, како Република Србија, тако и цијелисрпски народ.

Национални молитвени доручак један је од најпознатијих и најдуговјечнијих догађаја у САД, чија сврха је да спаја људе различитих религија и политичких увјерења из цијелог свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана