У Вашингтону, Њујорку, Чикагу отворене књиге жалости, заставе на пола копља

Танјуг
У Вашингтону, Њујорку, Чикагу отворене књиге жалости, заставе на пола копља

ВАШИНГТОН – Заставе Србије на амбасади у Вашингтону, на згради Мисије у Њујорку као и конзулатима у Њујорку и Чикагу спуштене су данас на пола копља због тродневне жалости након двије велике трагедије у којима је убијено 17 људи, углавном дјеце.

У амбасади Србије и конзулатима у Њујорку и Чикагу отворена је књига жалости, у коју су се већ, како је речено Танјугу, уписали бројни чланови дипломатског кора, а међу првима амбасдори Хрватске и Кипра, као и представници конгреса, академске и научне заједнице, дијаспоре, ...

Сутра ће у амбасади тим поводом доћи и уписати се у књигу жалости специјални изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар. Књига жалости ће у Вашингтону бити отворена и у понедељак, У црквама СПЦ широм Сједињених Америчких Држава, попут Цркве Светог Луке у Вашингтону, помени за све жртве напада у школи „Владислав Рибникар“ су одржани док су у бројним српским светињама, а широм САД их има 136, планирани за викенд.

Такође, и владика источно амерички Иринеј упутио је у среијду позив свима да у молитвама мисле на жртве трагичног догађаја у школи на Врачару.

Црква Светог Николе у Брукфилду двадесетак километара од центра Чикага, позвала је вјернике да у недјељу послије литургије присуствују помену који ће се служити за невино настрадале и спасење српског народа.

Црква Светог Сименона - Шарлот, Сјеверна Каролина, само је једна од бројних која је позвала све чланове своје парохије Светог Симеона мироточивог да у суботу дођу у цркву да искажу своје дубоко жаљење и саучешће "у неизмјерном болу свих оних који су погођени до сада незапамћеном трагедијом, која је дубоко потресла српски народ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана