У украјинском гранатирању Шебекина има погинулих и повријеђених

Танјуг
Foto: Илустрација

МОСКВА - У украјинском гранатирању града Шебекина у региону Белгорода једна особа је погинула, а седам је повријеђено, изјавио је гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков.

Мушкарац је преминуо од задобијених рана пре доласка Хитне помоћи, док су шест мушкараца и једна жена повријеђени, пренео је Интерфакс.

“Екипе Хитне помоћи одвезле су у болницу у Белгороду три особе са различитим повредама од гелера. Још један мушкарац са повредама од гелера пребачен је у регионалну клиничку болницу”, навео је Гладков. 

Према његовим ријечима, троје повријеђених није сачекало Хитну помоћ и самостално је отишло у централну окружну болницу Шебекински, два мушкарца су имала повреде кука, а једна жена ране од гелера.

Гладков је казао да су констатована оштећења на три стамбене зграде, два јавна објекта, пет привредних објеката и индустријском предузећу у граду. 

Оштећено је и 20 аутомобила, навео је он.

Раније данас, Гладков је рекао да је један цивил повређен у нападу камиказа дроновима украјинских оружаних снага у граду Грејворон и да је хоспитализован.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана